Liikkuva opiskelu -sivustolla inspiroivia ideoita ja toimintaa tukevia tarinoita

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä, joka on yhteydessä opintojen sujumiseen, hyvinvointiin ja tulevaan työkykyyn. Liikkumista lisäämällä voidaan edistää opiskelijan terveyttä ja opiskelukykyä, mutta myös oppimisen edellytyksiä, kuten tarkkaavaisuutta ja muistia. Lisäksi yhdessä tekeminen lisää opintoihin kiinnittymistä ja yhteisöllisyyttä. Opiskelijat saavat monimuotoisia oppimiskokemuksia uudenlaisen aktiivisuuteen kannustavan toimintakulttuurin myötä.

Aktiivista opiskelupäivää voi jokainen oppilaitos ja opiskeluyhteisö kehittää omalla tavallaan - pienestäkin voi aloittaa. Aktiivisuutta mahdollistavat ja kannustavat esimerkiksi opiskeluympäristö, istumisen tauottaminen, toiminnalliset opiskelumenetelmät, aktiivisuustauot opetuksessa, liikuntatilojen käytön salliminen opetuksen ulkopuolella ja opiskelumatkojen kulkeminen lihasvoimin.

Sivustoamme voit hyödyntää toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Lähetä oppilaitoksesi parhaimmat ideat fyysisen aktiivisuuden lisäämiseksi tai selaa muiden lähettämiä ideoita. Lue tarinoita lukioista, ammatillisista oppilaitoksista, ammattikorkeakouluista, yliopistoista, sidosryhmistä ja kumppaneista. Inspiroidu, selaa ilmoittautuneita oppilaitoksia ja ilmoita omasi mukaan kehittämään opiskelukykyä ja yhteisöllisyyttä! Lähetä Nykytilan arviointi ja pääset valitsemaan oikeat kehittämiskohteet. Löydät meidät myös Facebookista. Saat tuoreimmat ideat liikkuvaan opiskelupäivään suoraan sähköpostiisi tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Sisältöasiat: Johanna Kujala, asiantuntija (toinen aste ja korkeakoulut), johanna.kujala (a) oph.fi, p. 029 533 1540.

Viestintä: Jenny Söderman, koordinaattori, jenny.soderman (a) oph.fi, p. 029 533 1706

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVA SUOMI -OHJELMAA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on osa Sanna Marinin hallitusohjelman Liikkuva Suomi -ohjelmaa sekä Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuutta. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja opiskelukyvyn lisääminen.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE