Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 997 700 euroa valtionavustusta toisen asteen oppilaitosten Liikkuva opiskelu -hankkeille.

Avustusta myönnettiin yhteensä 59 koulutuksen järjestäjälle ympäri Suomen.

Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä opiskelijoiden aktiivisuutta ja opiskelukykyä toisella asteella ja korkeakouluissa. Jokainen oppilaitos lisää liikettä opiskelupäiviin omalla tavallaan – opiskelijat, henkilöstö ja johto yhdessä. 

Opiskelijoiden liikkumista on lisätty osana Liikkuva opiskelu -ohjelmaa niin pienissä kuin suurissa oppilaitoksissa. Keskeistä on, että jokaisella on mahdollisuus osallistua oman osaamisen ja taitotasonsa mukaisesti. Poikkeusoloissa oppilaitoksissa on myös haettu uusia tapoja liikkumiseen, kuten etätaukojumppaa ja etäneuvontaa.

Valtaosa opiskelijoista haluaisi liikkua enemmän arjessaan, myös opiskelupäivän aikana. Liikkuminen tukee oppimista sekä lisää jaksamista ja opiskelukykyä. Yhdessä tekeminen puolestaan vahvistaa opintoihin kiinnittymistä ja yhteisöllisyyttä.  
 
Myönnetyt Liikkuva opiskelu -avustukset alueittain:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 517 500 €

Itä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 57 100 €

Lapin aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 23 400 €

Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 64 500 €

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 192 200 €

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 143 000 €

Yhteensä 997 700 €
 

Lue lisää Avin tiedotteesta

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE