Fysiikan lehtori FM Hannu Moilanen kiertää kouluttamassa opetuksen liikunnallistamisen aloittamisesta yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Jyväskylän normaalikoulussa opettavan Moilasen omilla tunneilla ei istuta nenä kiinni kirjassa. Hän on kehittänyt toimintatapoja ja ideoita nuorten opetuksen liikunnallistamiseksi ja kiertänyt kouluttamassa kymmenissä eri kouluissa ja tilaisuuksissa. Koulutus voidaan toteuttaa esimerkiksi puolen tai koko päivän toiminnallisena sparrauksena, jonka aikana opettajat saavat ideoita, miksi opetusta kannattaa liikunnallistaa, miten sen voi tehdä matalalla kynnyksellä, eri aineiden oppitunneilla, mobiililaitteiden avulla, yhteisinä oppimiskokonaisuuksina ja koko koulun yhteisenä asiana.

Koulutuksessa kerrotaan uusimpia tutkimustuloksia, jotka motivoivat opetuksen liikunnallistamiseen yläkoulussa ja keskiasteella. Teoriaa ja sovellusideoita käydään läpi toiminnan lomassa yhdessä keskustellen. Käytännön osioissa harjoitellaan mobiililaitteiden ja sovellusten käyttöä apuna opetuksessa. Suunniteltaisiinko vaikkapa Google Maps-sovelluksella lähiympäristöön oppimispolku oman oppiaineen näkökulmasta? Ottakaa koko työporukan voimin käyttöönne nuoria innostavia ja motivoivia toimintatapoja opetukseenne!

Koulutus on skaalattavissa tilaajan tarpeiden mukaisesti eri kohderyhmille ja hinta määräytyy kestosta ja koulutuspaikan etäisyydestä. Koulutuksen kesto on vaihdellut välillä 1-6h ja tunnin koulutus maksaa halvimmillaan 200€ (sis. alv). Kallein kokopäivän koulutuspaketti (sis. alv.) maksaa 700-1000€ etäisyydestä riippuen. Pyydä tarjousta olemalla yhteydessä Hannu Moilaseen.

Hauskoja ja monipuolisia ideoita löydät Aivot liikkeelle! -kirjasta, jonka Hannu Moilanen on kirjoittanut yhdessä Helena Salakan kanssa. Hannu Moilanen tekee parhaillaan väitöskirjaa liikkumisesta ja oppimisesta laajentuneissa digitaalisissa oppimisympäristöissä. Kirjan voi tilata hintaan 40€ tästä linkistä. 

Yhteystiedot

Hannu Moilanen
hannu.moilanen@jyu.fi
Jyväskylän yliopisto / Jyväskylän normaalikoulu
050 5544666

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE