Kannaksen lukiossa järjestetyt aktiivivälkät lisäävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Yhdessä aktiivisesti vietetyt välitunnit ovat jatkuneet koko Liikkuva opiskelu -hankkeen eli noin kolmen vuoden ajan, ja niitä on tarkoitus toteuttaa jatkossakin.

Kaikille lukion opiskelijoille suunnatut välitunnit ovat sisältäneet toimintaa laidasta laitaan.

– Ulkona on järjestetty sulkapalloa, koripalloa, mölkkyä, spikeball-peliä, slackline-tasapainoilua, teqball-pöytäfutista ja koulugolffia. Sisällä taas toiminta on ollut magneettitikanheittoa, leuanvetoa, laukaisututkaa, tennis- ja pingisturnauksia, Playstation- ja SprintGame-pelailua sekä yllätyspiilotuksia, kertoo liikunnan ja terveystiedon opettaja Hanna Lehmusto.

Aktiivivälkkien määrä on vaihdellut. Toisinaan niitä on ollut useamman kerran viikossa, välillä pari kertaa kuukaudessa.

– Koronatilanne on muuttanut toimintaa niin, että vältämme kontaktilajeja ja huolehdimme hygieniasta tarkemmin. Toiminta ei ole kuitenkaan kokonaan päättynyt, Lehmusto kertoo.

Lukiolaiset sulkapalloilevat

Idea aktiivivälkistä syntyi, kun lukiossa haluttiin tarjota välitunneille monipuolista aktiivista toimintaa ja hyödyntää hankerahoilla hankittuja välineitä.

– Aluksi liikuntatutorit ideoivat, millaista toimintaa tarjotaan. Heillä on edelleen päävastuu välituntien käytännön järjestelyistä, mutta nyt muutkin opiskelijat jo itse toivovat aktiivivälkkiä ja ehdottavat ideoita välkkien sisällöiksi, Lehmusto iloitsee.

Palaute on tosiaan ollut positiivista, ja aktiivivälkkiä toivotaan usein lisää. Toimintaa on tarkoitus ylläpitää, mutta välituntien muoto saattaa hieman muuttua.

– Välitunneilla yhteisöllisyys näkyy ja kuuluu. Musiikki soi, ja mukava toiminta tuo hyvää fiilistä. Tämä on ollut hyvä juttu lukiossamme, joten ehdottomasti haluamme aktiivivälkkiä järjestää jatkossakin, Lehmusto summaa.

Lukiolaiset tasapainoilevat

 

Yhteystiedot

Liikunnan ja terveystiedon opettaja Hanna Lehmusto
hanna.lehmusto@edu.lahti.fi
Kannaksen lukio, Lahti

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE