Selkäliiton Back to Move! -hankkeen tarkoituksena on edistää lukiolaisten ja ammattiin opiskelevien selkäterveyttä liikkeen ja liikunnan keinoin. Hankkeella motivoidaan ja innostetaan opiskelijoita, opettajia sekä opiskeluhuoltoa kiinnittämään huomiota selän ja niskan hyvinvointiin opiskelupäivien aikana sekä vapaa-ajalla.

Noin 70 % ammattiin opiskelevista kokee mielekkäänä, että oppilaitoksen olosuhteita kehitettäisiin liikkumista lisääviksi*. Istumisen tauottaminen ja pienikin liike tekee hyvää sekä selälle että niska-hartiaseudulle. Liikunta on myös hyvä keino palautua opiskelupäivästä.

Hankkeen tavoitteena on, että toisen asteen opiskelijoilla olisi mahdollisuus tunnistaa selkää ja niskaa kuormittavia tekijöitä ja lisätä liikettä arkeensa. Keinoina voivat toimia esimerkiksi tauottaminen ja staattisen työskentelyasennon vaihtelu.

Kattavat materiaalit ja lisätietoja löydät Back to Move! -hankkeen sivuilta. Seuraa hanketta myös Instagramissa: @back.to.move!

 

*Lähde: Lisää liikettä ammattiin opiskelun tueksi. Tuloksia ammattiin opiskelevien nuorten liikkumisesta, ajatuksista liikkumisen lisää-misestä ja ennusteita fyysisestä työkyvystä. LIKES-tutkimuskeskus. 2018.

Hae tai valitse kategoria…

Et ole vielä rajannut hakutuloksia. Käytä ylläolevia valintoja rajataksesi hakua.

LIIKKUVA KOULU ON HALLITUKSEN KÄRKIHANKE

Liikkuva opiskelu -toiminta on osa Liikkuva koulu -ohjelmaa, joka on yksi Suomen hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja opiskelukyvyn lisääminen.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved