Miten korkeakouluissa voidaan edistää opiskelijoiden opiskelukykyä ja hyvinvointia poikkeusaikoina.

Oheen on listattu ideoita korkeakouluissa jo käytössä olevista keinoista opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen. Ota parhaat vinkit talteen tai sovella omaan korkeakouluusi sopivaksi.

Ergonomiaopas

Satakunnan alueen korkeakoulujen liikunta- ja hyvinvointipalvelu CampusMoWe on julkaissut nettisivuillaan ergonomiaoppaan, joka auttaa opiskelijaa muokkaamaan työpistettään ergonomisemmaksi ja omien tarpeiden mukaiseksi niin kotona kuin kampuksella. Kahdeksanosainen ergonomiaopas auttaa tarkkailemaan oman työpisteen ergonomiaa ja parantamaan sitä pienin askelin. 

Lue koko juttu Liikkuvan opiskelun ideasivuilta
Siirry CampusMoWen sivuille

Rentoutusäänitteet

Vapaasti käytettävissä olevat rentoutusäänitteet vievät opiskelijat pois tietokoneen ääreltä ja auttavat rentoutumaan ja rauhoittumaan. Äänitteiden tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden hyvinvointia ja jaksamista, ja ne ovat myös elämyksellisiä ja hämmästyttäviä.
Lue lisää Liikkuva opiskelun ideasivuilta

Hyvinvointikortit

Hyvinvointikortit sisältävät hyvinvointiin liittyviä ajatuksia, kysymyksiä ja pohdintoja, joiden tavoitteena on auttaa pysähtymään oman itsen äärelle, vahvistamaan ja herättämään voimavaroja sekä kannustamaan konkreettisiin hyvinvointia edistäviin tekoihin arjessa.
Lue lisää Liikkuvan opiskelun ideasivuilta

SEAMK:in hyvinvointipassi

Hyvinvointipassi on 5 opintopisteen laajuinen verkossa toteutettava opintojakso, jossa käsitellään opiskelijan fyysistä hyvinvointia. Opintojakso on täysin verkkototeutuksena ja sisältää materiaalia seuraavista osa-alueista: fyysinen aktiivisuus, lepo ja ravinto.
Lue lisää Opiskelijoiden Liikuntaliiton sivuilta

Nyytin Opi elämäntaitoa

Opi elämäntaitoa -osiosta löytyy tietoa, vinkkejä ja välineitä hyvinvoinnin ja elämäntaitojen vahvistamiseen. Osio käsittää, paitsi monipuolista sisältöä hyvinvointiin liittyvistä aihepiireistä, myös linkkejä aihepiirejä syventäviin materiaaleihin. Siirry Nyytin sivuille

22.4.2021 vietetään opiskelijoiden mielenterveyspäivää 
Lue lisää Nyytin sivuilta

Liikkuva korkeakoulu -tietopankki

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Liikkuva korkeakoulu -tietopankista löytyy hyväksi todettuja ideoita arkiaktiivisuuden lisäämiseen koko korkeakouluympäristössä.

Lue lisää Opiskelijoiden liikuntaliiton sivuilta 

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE