On kiva päästä kokeilemaan uusia liikuntamuotoja, mutta opiskelevilla nuorilla on käytettävissä hyvin vähän rahaa liikuntavälineiden hankkimiseen. Tämän vuoksi oppilaitoksilla voisi olla jokin paikka, josta liikuntavälineitä voisi lainata lajikokeiluihin. Ammattiopisto Spesiassa perustettiin liikuntavälinelainaamo oppilaitoksen kirjastoon:

"Liikkuva opiskelu -rahoituksella hankimme kirjastoon mm. retkiluistimia, tennismailoja ja palloja, käsipainoja, aktiivisuusrannekkeita ym. Opiskelijat ja henkilökunta voivat lainata liikuntavälineitä kirjastokortillaan."

Välineitä hankittaessa kysyttiin opiskelijoiden mielipidettä siitä, mitä välineitä he toivoivat voivansa lainata. Kysely oli helppo toteuttaa oppilaitoksen sisäisessä intrassa.

"Lainattavien välineiden määrää rajoittaa hieman se, ettei kirjastoon mahdu kovin suuria välineitä. Myös esim. polkupyörien kohdalla on pohdittava, miten järjestää niiden huolto. Voivatko opiskelijat tehdä opiskelutöinään tällaisia huoltotehtäviä? Meillä pienkonekorjaajat huoltavat oppilaitoksen polkupyörät."

 

Yhteystiedot

Ammattiopisto Spesia

Hae tai valitse kategoria…

Et ole vielä rajannut hakutuloksia. Käytä ylläolevia valintoja rajataksesi hakua.

LIIKKUVA KOULU ON HALLITUKSEN KÄRKIHANKE

Liikkuva opiskelu -toiminta on osa Liikkuva koulu -ohjelmaa, joka on yksi Suomen hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja opiskelukyvyn lisääminen.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved