Kahdeksanosainen ergonomiaopas auttaa tarkkailemaan oman työpisteen ergonomiaa ja parantamaan sitä pienin askelin. Muutama minuutti päivässä on hyvä lähtökohta.

Ergonomiasta kannattaa huolehtia poikkeusoloissakin, sillä hyvä ergonomia vaikuttaa positiivisesti opiskelutehoon. Ergonomisen työpisteen ei välttämättä tarvitse tulla kalliiksi. Nopeilla ja helposti toteutettavilla muutoksilla, kuten näytön korkeuden säätämisellä, hiiren asetusten muuttamisella ja mikrotaukojen pitämisellä, on suuri vaikutus.

CampusMoWe on julkaissut nettisivuillaan ergonomiaoppaan, joka auttaa opiskelijaa muokkaamaan työpistettään ergonomisemmaksi ja omien tarpeiden mukaiseksi niin kotona kuin kampuksella.

Tiivis ergonomiapaketti auttaa tunnistamaan oman työskentelyasennon kuormittavat tekijät ja välttymään esimerkiksi niska-hartiaseudun vaivoilta ja silmien väsymiseltä. Vinkit sopivat sekä etäopiskeluun että -työskentelyyn.

Ergonomiaohjauksen alkuun on laadittu checklist, jonka avulla voi kartoittaa oman ergonomiansa nykytilanteen. Alkukatsauksen jälkeen materiaali on jaettu kahdeksaan osioon, joissa voi edetä aihealue kerrallaan tai poimia itselleen ajankohtaisimmat aiheet. Jokaiseen osioon kuuluu lyhyitä tehtäviä. Ergonomiaohjausta seuraamalla voi haastaa itsensä kohentamaan työpisteensä ergonomiaa joustavasti oman aikataulun mukaan.

CampusMowe on Satakunnan alueen korkeakoulujen liikunta- ja hyvinvointipalvelu.

Yhteystiedot

Erika Santala
erika.santala@samk.fi
CampusMoWe

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE