Pyöräily on parhaimmillaan yhteisöllinen ja hauska tapa lisätä arjen aktiivisuutta. Opiskelijat ja opettajat voivat yhdessä tai erikseen koota joukkueita esimerkiksi vuosittain 1.5.-22.9. poljettavaan Kilometrikisaan ja 1.1.-28.2. poljettavaan Talvikilometrikisaan (www.kilometrikisa.fi). Kansainvälistä mittelöä kaipaaville voi suositella osallistumista helmikuun alussa poljettavaan Winter Bike to Work -päivään (winterbiketoworkday.org). Kilometrien ja pyöräilypäivien kirjaaminen lisää samalla tietoa siitä, miten opiskelijat ja oppilaitosten henkilökunta arjessaan liikkuvat.
Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla toukokuun alussa (www.poljin.fi/fi/toimintaa/pyorailyviikko) koko viikko on pyöräilyn juhlaa. Oppilaitokset voivat räätälöidä teemapäivistä ja moninaisista tapahtumista juuri itselleen sopivia pyöräilykokonaisuuksia: pyöränhuoltoa, pyörällä töihin ja treeneihin -kampanjoita tai mahdollisuuksien mukaan kaupunkipyörä- tai sähköpyöräkokeiluja. Paikallisista pyöräilyjärjestöistä ja pyöräliikkeistä voi kysellä yhteistyökumppaneita tapahtumiin.

Uhkaako arkipyöräily lopahtaa marraskuussa? Tätä varten löytyy #Pyöräilytalvi-kampanja marraskuun puolivälissä (pyorailytalvi.fi). Valojen jakaminen opiskelijoille tällä viikolla on tärkeä investointi talvella pyöräilyyn.
 

Yhteystiedot

Sanna Ojajärvi
sanna.ojajarvi@poljin.fi
Pyöräilykuntien verkosto ry.
+358 40 5275632

Hae tai valitse kategoria…

Et ole vielä rajannut hakutuloksia. Käytä ylläolevia valintoja rajataksesi hakua.

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVA SUOMI -OHJELMAA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on osa Sanna Marinin hallitusohjelman Liikkuva Suomi -ohjelmaa sekä Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuutta. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja opiskelukyvyn lisääminen.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE