Pyöräily on parhaimmillaan yhteisöllinen ja hauska tapa lisätä arjen aktiivisuutta. Opiskelijat ja opettajat voivat yhdessä tai erikseen koota joukkueita esimerkiksi vuosittain 1.5.-22.9. poljettavaan Kilometrikisaan ja 1.1.-28.2. poljettavaan Talvikilometrikisaan (www.kilometrikisa.fi). Kansainvälistä mittelöä kaipaaville voi suositella osallistumista helmikuun alussa poljettavaan Winter Bike to Work -päivään (winterbiketoworkday.org). Kilometrien ja pyöräilypäivien kirjaaminen lisää samalla tietoa siitä, miten opiskelijat ja oppilaitosten henkilökunta arjessaan liikkuvat.
Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla toukokuun alussa (www.poljin.fi/fi/toimintaa/pyorailyviikko) koko viikko on pyöräilyn juhlaa. Oppilaitokset voivat räätälöidä teemapäivistä ja moninaisista tapahtumista juuri itselleen sopivia pyöräilykokonaisuuksia: pyöränhuoltoa, pyörällä töihin ja treeneihin -kampanjoita tai mahdollisuuksien mukaan kaupunkipyörä- tai sähköpyöräkokeiluja. Paikallisista pyöräilyjärjestöistä ja pyöräliikkeistä voi kysellä yhteistyökumppaneita tapahtumiin.

Uhkaako arkipyöräily lopahtaa marraskuussa? Tätä varten löytyy #Pyöräilytalvi-kampanja marraskuun puolivälissä (pyorailytalvi.fi). Valojen jakaminen opiskelijoille tällä viikolla on tärkeä investointi talvella pyöräilyyn.
 

Yhteystiedot

Sanna Ojajärvi
sanna.ojajarvi@poljin.fi
Pyöräilykuntien verkosto ry.
+358 40 5275632

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE