Savonlinnan lyseon lukiossa opiskelijoiden arkea piristää monenlainen liikuntatoiminta. Liikuntatutorit ovat järjestäneet välituntisin muun muassa haastekisoja, ja jo neljän vuoden ajan on toteutettu toiminnallista joulukalenteria. Kalenterista on saatu positiivista palautetta, joten sellainen aiotaan toteuttaa myös tänä vuonna.  

Viime vuoden joulukalenteri piti sisällään viikkokisoja, joita järjestettiin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina aina samaan aikaan päivästä, tietyllä välitunnilla. Tehtävinä oli muun muassa taitoa, tarkkuutta ja rytmiikkaa vaativia tehtäviä sekä ongelmanratkaisutehtäviä. Tehtävät tehtiin pareittain tai pienissä joukkueissa.

– Tavoitteena oli saada kalenterin avulla toiminnallisuutta koulun arkeen, lähestyvän joulun teemalla, kertoo Savonlinnan lyseon lukion liikunnan ja terveystiedon lehtori Hannu Soini.

Tänä vuonna kalenterin sisältöä aiotaan laajentaa siten, että liikuntaa sisällytetään lähes joka päivälle. Maanantaille suunnitelmissa on musiikillista toimintaa, tiistaille ja keskiviikolle kisoja ja loppuviikolle hieman vaihtelevaa toimintaa, kuten Kahoot-visailua, Just Dance Now -finaali, Lucia-joulunavaus ja kynttiläpiha.

Joulukalenterin toteuttamisen lisäksi Savonlinnan lyseon lukiossa liikuntatutorit ovat muutenkin aktiivisessa roolissa liikunnallisen toiminnan järjestämisessä. 

– Tutorit ovat järjestäneet esimerkiksi haastekisoja, joissa teemoina ovat olleet nopeus, ketteryys, taito ja tarkkuus. Liikuntatutorit keräsivät aktiivisesti opiskelijoita mukaan haastekisoihin, joita järjestettiin tietyillä välitunneilla. Myös opettajat osallistuvat kisoihin, Soini summaa toimintaa.

Liikuntatutoreiden toimintaan on lukeutunut myös muun muassa pingisturnaus ja Peppu Irti Penkistä -viikko, jolloin opiskelijoille järjestettiin kaksi kertaa päivässä ohjattu taukoliikuntahetki. 

– Opiskelijat ovat tykänneet tutoreiden järjestämistä liikuntahetkistä. Ne tuovat mukavaa vaihtelua arkiseen aherrukseen, Soini päättää.

Savonlinnan lyseon lukion liikuntatoiminnan esittelyä
Muun muassa tällaista toimintaa pitää sisällään "Lyseon Tour 2020-2021".

 

Yhteystiedot

Liikunnan ja terveystiedon lehtori Hannu Soini
hannu.soini@savonlinna.fi
Savonlinnan lyseon lukio

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE