Kepeli -hankkeessa koottiin ja kehitettiin yli 100 toiminnallista harjoitetta, joista noin puolet myös liikunnallistettiin. Kepeli-harjoitteissa hyödynnetään esimerkiksi psykomotoriikkaa, tarinallisuutta ja draamallisuutta. Yhteistyössä Sporttia kaikille -hankkeen kanssa Kepeli-harjoitteisiin kehitettiin variaatioita, jotka liikuttavat kehoa ja nostattavat hienkin pintaan.  

Kepeli-harjoitteita voi käyttää esimerkiksi suomen kielen oppimisen, itsetuntemuksen lisäämisen, yhteiskuntaan tutustumisen ja ryhmätyötaitojen vahvistamisen tukena. Ne soveltuvat myös eritaustaisten ryhmien kohtauttamiseen. Erityyppiset harjoitteet löytyvät hankkeen etusivulta teemoittain (liikunnalliset variaatiot ovat yksittäisten harjoitekuvausten lopussa). Tervetuloa hyödyntämään myös Kepelin videotutoriaaleja ja ohjaajan oppaita!

Kepeli - Kotoutumista kehollisin ja pelillisin menetelmin -hanke toteutettiin Amifin rahoituksella vuosina 2016-18. Sitä koordinoi Metropolia Ammattikorkeakoulu ja pääasiallisia yhteistyökumppeita olivat Kisakeskus, Pro-tukipiste ja African Care.

http://kepeli.metropolia.fi

Yhteystiedot

Mai Salmenkangas
mai.salmenkangas@metropolia.fi
Metropolia Ammattikorkeakoulu

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE