Opiskelijoita jumppaamassa.

Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastossa on lainattavana liikuntavälineitä joka lähtöön. Jumppakamu-verkkosivusto tuo puolestaan korkeakoululiikunnan saataville opiskelijoiden koteihin.

Kirjastokortilla liikkumaan!

Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastosta voi lainata muutakin kuin kirjoja. Vuonna 2019 kirjastoon perustettiin liikuntavälinelainaamo, josta niin ammattikorkeakoulun kuin Kainuun ammattiopistonkin opiskelijat voivat lainata välineitä kirjastokortillaan. Valikoima on varsin laaja: lainattavana on niin potkulautoja, lumikenkiä, kahvakuulia, jääkiekkovarusteita, tennismailoja, frisbeegolf-varusteita kuin hierontarulliakin.

– Idea välinelainaamosta syntyi Älyllä aktiiviseksi -hankkeen aikana, joka alkoi meillä jo vuonna 2018. Hankkeen tarkoituksena oli edistää laajasti korkeakoululiikuntaa, kertoo KAMK:in opintoasiainpäällikkö Maarit Merimaa-Piirainen.

Merimaa-Piirainen sanoo, että etenkin talviurheiluvälineet ovat olleet opiskelijoilla aktiivisesti lainassa. Varsinkin vaihto-opiskelijat ovat lainanneet välineitä, sillä he ovat halunneet tutustua talvilajeihin, mutta varusteiden ostaminen ei vaihdon aikana kannata. Ennen koronapandemiaa liikuntavälineiden lisäksi lainattavana oli myös kausikortteja paikallisiin jääkiekko- ja pesäpallo-otteluihin.

– Pandemian aikana varusteiden lainaaminen oli tietenkin seisahduksissa, mutta nyt kun opiskelijat ovat palanneet kampukselle, toiminta alkaa vähitellen palata entiselleen. Liikuntavälineiden lainaaminen on opiskelijoille ilmaista, ja laina-ajan voi venyttää esimerkiksi viikonlopun ylitse. Toivottavasti voimme palauttaa myös kausikortit pian lainattaviksi, Merimaa-Piirainen sanoo.

Jumppakamu tarjoaa taukoliikuntaa ja kotijumppia

Jumppakamu-verkkosivusto on toinen Älyllä aktiiviseksi -hankkeen tiimoilta Kajaanin ammattikorkeakoulussa syntynyt idea. Jumppakamu syntyi pandemian kynnyksellä, kun korkeakoululiikuntaa haluttiin tarjota opiskelijoille etänäkin ja näin tukea opiskelijoiden aktiivista vapaa-aikaa.

– Jumppakamussa meillä on tällä hetkellä 96 erilaista liikunnallista videota. Videoita ovat tuottaneet niin liikunnanohjauksen opiskelijat kuin opettajatkin ja osa videoista on tehty yhteistyössä Kajaanin kaupungin kanssa. Tänä vuonna olemme tehneet myös Selkäliiton ja Back to move -hankkeen kanssa videoita eSports-pelaajille, kertoo Merimaa-Piirainen.

Jumppakamu on täysin ilmainen palvelu, joka on tällä hetkellä netissä tarjolla ihan kaikille. Sivustolla on saatavilla erilaisia taukoliikunta- ja kotijumppavideoita. Merimaa-Piirainen kertoo, että myös muut korkeakoulut ovat hyödyntäneet Jumppakamua pandemian etäopiskeluaikana.

– Paras saavutus hanketyössämme on kuitenkin ollut se, että olemme saaneet kirjattua korkeakoululiikunnan sekä opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisen ammattikorkeakoulun strategiseksi tavoitteeksi. Nyt toiminta on sitoutunutta ja ideoita on mahdollista jatkojalostaa, Merimaa-Piirainen iloitsee.

Jumppakamu-sivustolle pääset tästä.

Yhteystiedot

Maarit Merimaa-Piirainen
maarit.merimaa-piirainen@kamk.fi
Opintoasiainpäällikkö, KAMK

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE