Omniassa on lähdetty kokeilemaan uutta oppimisen mallia yhdessä liiketalouden opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat olivat Nuori Yrittäjyys -kurssilla perustaneet toiminimen ja suorittaneet opintoja. Liikkuva Omnia on Nuori Yrittäjyys-kurssilaisten asiakas ja tilasi yrittäjiltä erilaisia tehtäviä ja toimeksiantoja kouluvuoden aikana. Idean kirjoitti Pia Hutri, Omniasta.

- Liiketoimintaa on turvallista kokeilla kouluaikana ja sitä on tarkoitus jatkaa valmistumisen jälkeen. Yrittäjien palveluntarjontaan kuului mm. tapahtuman järjestämistä, konsultointia ja liikunnanohjausta, Hutri kertoo.

PowerParty-niminen yritys järjesti Omnian opiskelijoille liikuntapäivät, koulun salibandyturnauksen ja koulun katukoristurnauksen.  Tiimi Consulting-niminen yritys liikutti opiskelijoita välituntisin, ja teki kattavan Liikkuva Tour-kiertueen kaikilla Omnian kampuksilla. Kiertueella kerättiin opiskelijoiden toiveita koulupäivän liikunnallistamiseksi, kisattiin sekä lisättiin tietoisuutta Liikkuva opiskelu -toiminnasta.  Kiertueen tuloksena saatiin mittava määrä toiveita ja havaintoja siitä, mitä Omniassa ja Liikkuva opiskelu -hankkeessa kannattaa tehdä ja toteuttaa.

Yksi opiskelijoista valmistui personal traineriksi opiskelun ohella, ja aloitti kuntosaliohjaajana oman yrityksen puitteissa. Sitä kautta opiskelijat ja henkilökunta saivat toivottua ohjausta kuntosaliharjoitteluun. Opiskelijoiden ja henkilökunnan kuntonyrkkeily-ryhmät perustettiin Arslan Khataev -toiminimen kanssa.  Arslan on ammattinyrkkeilijä ja suorittaa yrittäjyysopintoja Omniassa.

Nuori Yrittäjä-kurssilaisten kanssa tehtiin samat toimenpiteet kuin oikeassa yritystoiminnassa aina tarjouksen lähettämisestä laskutukseen saakka. Kurssin aikana järjestettiin säännöllisiä palavereja, suunniteltiin ja kehitettiin toimintaa sekä annettiin palautetta. Kaikki yritystoiminnan vaiheet tulivat tutuksi: opiskelijat harjoittelivat mm. viestintää, asiakaspalvelua ja laskutusta. Kurssilaiset saivat laskuttaa kaikesta toiminnasta ja se toimikin selkeänä motivaatiotekijänä, koska liiketoimintaa tapahtui aidosti ja opiskelijat saivat olla tekemisissä ihmisten (asiakkaiden) kanssa. Liikkuva opiskelu-hanke sai piristystä ja uusia ideoita NY-kurssilaisten kanssa.

- Selkeästi sanoma menee paremmin perille kun nuoret itse esittelevät ne toisilleen. Toimintaa tullaan jatkamaan ja lisäämään mahdollisen uuden Liikkuva opiskelu -hankkeen myötä Omniassa, Hutri kertoo.

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE