Ammattiopisto Livessä liikunnanohjaajat ohjasivat opiskelijoille yksilöllistä hyvinvointivalmennusta n. 3-5 kertaa/opiskelija. Yksilöllisen hyvinvointivalmennuksen tarkoituksena on ohjata ja neuvoa opiskelijoita yksilöllisesti liikuntaan, ravitsemukseen ja lepoon liittyen.

Tavoitteena on erityisesti liikunnan lisääminen arjessa ja vapaa-ajalla, yksilöllisten harjoitusohjelmien koostaminen sekä mahdollisesti uuden harrastuksen aloittaminen. Valmennuksen tavoitteena on saavuttaa erityisesti vähän liikkuvia opiskelijoita. Opiskelijat ottavat itse yhteyttä liikunnanohjaajiin tai yhteydenottopyyntö tulee terveydenhoitajalta tai ryhmänvastaavalta. Valmennuksen aikana opiskelijan kanssa koostetaan yhdessä käyntien tavoitteet.

Valmennuksessa edetään pienin onnistumisen kokemuksin, jolloin vältytään pettymyksiltä ja mahdollisilta keskeytymisiltä. Jokaisen tapaamisen välissä opiskelija asettaa itselleen tavoitteita seuraavaan tapaamiseen. Opiskelijan kanssa keskustellaan mm. eri liikuntalajeista, rentoutumisesta ja hyötyliikunnan lisäämisestä sekä käydään läpi yksilöllistä kuntosaliohjelmaa. Valmennuksen päätteeksi tehdään jatkosuunnitelma opiskelijan liikkumisen tueksi. Hyvinvointivalmennus kirjataan Wilma –järjestelmään.

Idean kirjoittivat Riikka Jolkkonen, Eija Pusila-Verona ja Joanna Rantanen ammattiopisto Livestä. Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos.

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE