Ammattiopisto Livessä liikunnanohjaajat ohjasivat opiskelijoille yksilöllistä hyvinvointivalmennusta n. 3-5 kertaa/opiskelija. Yksilöllisen hyvinvointivalmennuksen tarkoituksena on ohjata ja neuvoa opiskelijoita yksilöllisesti liikuntaan, ravitsemukseen ja lepoon liittyen.

Tavoitteena on erityisesti liikunnan lisääminen arjessa ja vapaa-ajalla, yksilöllisten harjoitusohjelmien koostaminen sekä mahdollisesti uuden harrastuksen aloittaminen. Valmennuksen tavoitteena on saavuttaa erityisesti vähän liikkuvia opiskelijoita. Opiskelijat ottavat itse yhteyttä liikunnanohjaajiin tai yhteydenottopyyntö tulee terveydenhoitajalta tai ryhmänvastaavalta. Valmennuksen aikana opiskelijan kanssa koostetaan yhdessä käyntien tavoitteet.

Valmennuksessa edetään pienin onnistumisen kokemuksin, jolloin vältytään pettymyksiltä ja mahdollisilta keskeytymisiltä. Jokaisen tapaamisen välissä opiskelija asettaa itselleen tavoitteita seuraavaan tapaamiseen. Opiskelijan kanssa keskustellaan mm. eri liikuntalajeista, rentoutumisesta ja hyötyliikunnan lisäämisestä sekä käydään läpi yksilöllistä kuntosaliohjelmaa. Valmennuksen päätteeksi tehdään jatkosuunnitelma opiskelijan liikkumisen tueksi. Hyvinvointivalmennus kirjataan Wilma –järjestelmään.

Idean kirjoittivat Riikka Jolkkonen, Eija Pusila-Verona ja Joanna Rantanen ammattiopisto Livestä. Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos.

Hae tai valitse kategoria…

Et ole vielä rajannut hakutuloksia. Käytä ylläolevia valintoja rajataksesi hakua.

LIIKKUVA KOULU ON HALLITUKSEN KÄRKIHANKE

Liikkuva opiskelu -toiminta on osa Liikkuva koulu -ohjelmaa, joka on yksi Suomen hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja opiskelukyvyn lisääminen.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved