Webinaari: Liikkuva opiskelu ja LOPS2019 – hyvinvointi lukio-opetuksessa 2.11.2020 klo 14.00–15.00.

Liikkuva opiskelu -ohjelma järjestää webinaarin, jossa pureudutaan siihen, kuinka Liikkuva opiskelu -toiminta tukee lukion opetussuunnitelman perusteita. Hyvinvointi on uudessa LOPS:ssa vahvemmin mukana kuin koskaan aikaisemmin. 

Hyvinvoinnin näkökulmat ohjaavat kaikkea lukion toimintaa ja jokaisen työtä niin arkisissa kohtaamisissa kuin osana opetusta. Liikunnallinen toimintakulttuuri lisää motivaatiota elämänmittaiseen liikunnallisuuteen ja luo rakenteita liikkumiseen lukion arjessa. Samalla se vähentää paikallaan oloa ja stressin kokemuksia sekä edistää oppimista. LOPS2019
 
Liikkuva opiskelu -toiminta tarjoaa ratkaisuja lukiolaisten jaksamiseen ja hyvinvointiin lisäämällä liikkumista ja opiskelukykyä opiskelupäivään. 

Webinaarin tavoitteena on lisätä taustatietoja, tuoda perusteluja sekä antaa evästyksiä LOPS2019-perusteista ja Liikkuva opiskelu -ohjelman yhteyksistä. 
 
Puheenvuorot: 

  • LOPS2019 ja Liikkuva opiskelu, Matti Pietilä, opetusneuvos, Opetushallitus 
  • Innostu ja onnistu – Hyvinvointi Helsingin lukioiden uudessa opetussuunnitelmassa, Hanna Kietavainen-Siren, projektipäällikkö, Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan pedagogiset kehittämispalvelut   
  • Liikkuva Muurame ja Liikkuva opiskelu lukion opetussuunnitelmassa, Aki Puustinen, rehtori, Muuramen lukio

Ilmoittaudu mukaan tästä. Voit myös tilata tallenteen, jos webinaarin ajankohta ei sinulle sovi.

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE