Liikkuva koulu -hanke aloittettiin Alavuden lukiossa syksyllä 2019 ja se kestää kesäkuuhun 2020 saakka. Oppilaitoksemme sai hankkeeseen rahallista tukea, jonka avulla olemme hankkineet koulullemme välineistöä mahdollistamaan toiminnallisemman oppimisympäristön. Henkilökuntaa koulutetaan ottamaan käyttöön toiminnallisempia opetuskäytänteitä ja kannustetaan pitämään taukoliikuntahetkiä oppituntien aikana katkaisemaan istumisjaksoja. Lisäksi nuoret on osallistettu toimintaan liikuntatutoreiksi, he pyörittävät esimerkiksi liikuntakerhoa ja järjestävät mieleisiä kampanjoita. Itsenäisen kuntosalikurssin ja koulupäivän aikaisen pienen kustannuksen kuntosali- tai uintiharjoittelun kannustamana nuoret ovat innostuneet urheilemaan esim hyppytuntien aikana.

Maakunta: 
Etelä-Pohjanmaa
Paikkakunta: 
Alavus

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE