Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmat palkitsivat kuusi Liikuttavaa kollegaa. Palkinnot jaettiin Liikkuen läpi elämän -seminaarissa Turun Logomossa 3.5.2022. Vinkkejä liikuttavista kollegoista kerättiin keväällä ohjelmien verkkosivuilla ja niitä tuli yli 120. Näiden vinkkien ja laadittujen kriteerien perusteella ohjelmat valitsivat kuusi palkittavaa.

Liikuttaja ja muiden innostaja Kati Länsiö

Liikkuvan opiskelun Liikuttaja ja muiden innostaja -palkinto jaettiin Turun ammatti-instituutin kuraattorille Kati Länsiölle. Liikuttaja ja muiden innostaja -palkinto haluttiin antaa henkilölle, joka on kannustanut ja innostanut esimerkillään sekä nuoria että aikuisia liikkumaan ja liikuttamaan muita.

Länsiö kertoo, että palkinnon eteen on tehty paljon töitä ja siksi sen vastaanottaminen tuntuu erityisen mahtavalta. Länsiö on muun muassa perustanut työpaikallaan liikuntaryhmän vähän liikkuville nuorille.

– On ollut hieno saavutus ja onnistuminen, että olemme saaneet 6–8 vähän liikkuvaa nuorta sitoutumaan liikuntaryhmään. Vielä suurempi saavutus on se, että he ovat kokeneet ryhmän turvalliseksi ja kivaksi liikkumiskeinoksi, Länsiö iloitsee.

Mahdollistaja ja positiivinen taustavoima Ismo Miettinen

Liikkuvan opiskelun Mahdollistaja ja positiivinen taustavoima -palkinnon sai Oulun kaupungin Liikkuva opiskelu -koordinaattori Ismo Miettinen. Palkinto haluttiin jakaa henkilölle, joka on luonut omalla työllään mahdollisuuksia nuorten liikkumiseen sekä oppilaitosten työhön.

Miettinen kertoo, että etenkin koronapandemian vuoksi monet suunnitelmat ovat menneet vuosien saatossa uusiksi. Paljon hyviä ja oikeita asioita on kuitenkin saatu aikaiseksi, pandemiasta huolimatta.

– Kyllähän tämä palkinto valtavan hyvältä tuntuu. Tänä keväänä olen täyttänyt nykytilan arviointeja yhdessä lukioiden ja oppilaitosten kanssa. On ollut mahtavaa kuulla rehtoreilta ja opettajilta, mitä oppilaitoksissa on saatu aikaan ja millaisia mahdollisuuksia me olemme voineet oppilaitoksille tarjota, Miettinen summaa.

Lisää Liikuttavien kollegoiden palkitsemisesta sekä eri ohjelmien palkituista kollegoista voit lukea ajankohtaisjutustamme. 

LIIKKUVA OPISKELU -OHJELMA ON OSA LIIKKUVAT-OHJELMIA

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Kokonaisuuteen kuuluvat Liikkuva perhe, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja-ohjelmat.

Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE